tiistai 6. lokakuuta 2015

Teoksen "Muovimaailma" julkaisutilaisuuden juhlapuhe ja taidenäyttelykuvia




"Hyvät Hoijakka-solun oppilaat!

Kutosluokan lapset ottivat sakset, leikkasivat valtiot kartalle. 6A liimasi puolet, 6B toisen puolet, sillä lailla rakensimme muovisen Maan.
Tässä on taideteoksemme ja kannanottomme ympäristön puolesta. Asensimme taidetta tilaan eli teimme installaation. Toimme kotoa muovipusseja. Niitä silputtiin, leikattiin ja liimattiin.

Muovia joutuu mereen aivan liikaa. Tyynellämerellä on maailman suurin kaatopaikka. Tämänkin solutunnin aikana maailman meriin päätyy melkein puolimiljoonaa kiloa muovia. Muovi on siis vakava ympäristöongelma. Maapalloa ei saa roskata enempää.

Nyt tiedämme enemmän maapallon ongelmista. Olemme oppineet käyttämään luonnonvaroja vastuullisemmin. Opimme, että muovin tekemiseen tarvitaan öljyä, mutta muovia voi tehdä myös rasvattomasta maidosta.
Opimme lajittelemaan roskia oikeisiin astioihin paremmin, sekä säästämään sähköä ja luonnonvaroja. Opimme tekemään mosaiikkia kierrättämällä muovipusseja. Opimme liimaamaan ja tekemään mainoksia.

Tiedämme mikä on vastamainos, ja että installaatio voi myös olla vastamainos. Opimme, että työ on tehtävä huolellisesti. Solutunneilla opimme yhteistyötä ja tuntemaan ihmisiä paremmin.
Onneksi ympäristöongelmia voi korjata. Ilmastonmuutosta voi hidastaa. Jokainen meistä on tehnyt tärkeän osan taideteosta. Samalla tavalla jokainen ihminen vaikuttaa valinnoillaan. 

Käytä luonnonvaroja vastuullisesti. Käytä mieluummin kangaskassia kuin muovipussia. Harkitse kaupassa mitä ostat. Laita roskat roskikseen. Käytä polkupyörää tai julkisia mieluummin kuin omaa autoa.  Siivoa roskat. Näin meriin kulkeutuu vähemmän roskia ja pysyy siistinä.

Terveisin 6b"












Ei kommentteja:

Lähetä kommentti